爱在华师大

注册账号

the rose~很美很美

手嶌葵 the rose
Some say love, it is a river,that drowns the tender reed.
有人说,爱,如流水,浸润了柔嫩的芦苇

Some say love, it is a razor,that leaves your soul to bleed.
有人说,爱,似利刃,丢下一个滴血的灵魂

Some say love, it is a hunger,an endless aching need.
有人说,爱,是无尽的欲望,煎熬无比,却无法自拔

I say love, it is a flower,and you its only seed.
我却说,爱,是绽放的花朵,而你是唯一的种子

It's the heart afraid of breaking,that never learns to dance.
这是一颗憔悴的心,再也无法忆起那跳动的感觉

It's the dream afraid of waking,that never takes the chance.
这是一个不愿醒来的梦境,再无勇气去尝试

It's the one who won't be taken,who cannot seem to give,
这是一个不曾离开却也不曾给予的人

And the soul afraid of dyin',that never learns to live.
那畏死的灵魂,再无法生存

When the night has been too lonely,And the road has been to long
太孤寂的夜,太漫长的路

And you think that love is only,For the lucky and the strong
你说,爱是唯一,我们那麽幸运,我们矢志不渝

Just remember in the winter,Far beneath the bitter snows
只记得冬日里,当天空中雪花飘飞

Lies the seed that with the sun's love,In the spring becomes the rose.
种子沐浴着阳光的爱,冬去春来,一朵玫瑰,娇艳盛开

爱在华师321 发表于 2011-7-22 13:12

日本女歌手的歌
发音不是很标准
但是歌词很美 有木有?
蚊不叮 发表于 2011-7-22 13:14
日本女歌手的歌
发音不是很标准
但是歌词很美 有木有?

更喜欢大气点的
蚊不叮 发表于 2011-7-22 13:14
日本女歌手的歌
发音不是很标准
但是歌词很美 有木有?

是很美呀。只是这一句Some say love, it is a razor,that leaves your soul to bleed.
有人说,爱,似利刃,丢下一个滴血的灵魂。

感觉还是译成:“爱,似利刃,留下一个滴血的灵魂”更好一些。因为爱确实是能让很多人的灵魂可见,不管是美的灵魂或是丑的灵魂。
头像被屏蔽
我听过,好听的歌。
10072130666 发表于 2011-7-22 14:02
我听过,好听的歌。

握个爪
卓洲 发表于 2011-7-22 13:40
是很美呀。只是这一句Some say love, it is a razor,that leaves your soul to bleed.
有人说,爱,似利 ...

你适合高研究 对什么都很认真哦
爱在华师321 发表于 2011-7-22 13:37
更喜欢大气点的

比如~~~?
蚊不叮 发表于 2011-7-22 14:48
你适合高研究 对什么都很认真哦

,我只是认真地看了你发的歌词,也许是受了感染吧。
蚊不叮 发表于 2011-7-22 14:48
比如~~~?

人生短短几个秋呀,不醉不罢休,
东边我的美人哪西边黄河流,
来呀来个酒,不醉不罢休,愁情烦事别放心头
哈哈 我俗人一个
爱在华师321 发表于 2011-7-22 15:53
人生短短几个秋呀,不醉不罢休,
东边我的美人哪西边黄河流,
来呀来个酒,不醉不罢休,愁情烦事别放心头 ...

那个 很经典的
卓洲 发表于 2011-7-22 15:02
,我只是认真地看了你发的歌词,也许是受了感染吧。

蚊不叮 发表于 2011-7-22 17:10
那个 很经典的

哈哈   是的
很多新妹子都不知道这歌
爱在华师321 发表于 2011-7-22 17:12
哈哈   是的
很多新妹子都不知道这歌

其实我今年80 哇哈哈
蚊不叮 发表于 2011-7-22 17:18
其实我今年80 哇哈哈

妹子 我看出来了 真的
爱在华师321 发表于 2011-7-22 17:19